if (!string.IsNullOrEmpty(Model.NewsHero)) { Geboorte van een Europese kampioen }

Geboorte van een Europese kampioen.Opel en Vauxhall vervoegen Groupe PSA.

champion

De verkoop van Opel Automobile GmbH met zijn merken Opel en Vauxhall door General Motors aan Groupe PSA is voltooid. “Het is een historische dag”, aldus de CEO van Opel Automobile GmbH Michael Lohscheller. “We zijn trots Groupe PSA te vervoegen en starten daarmee na 88 jaar bij General Motors, een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis. We blijven ernaar streven om technologie ‘made in Germany’ beschikbaar te maken voor iedereen. De combinatie van onze sterke punten zal ons in staat stellen van Opel en Vauxhall een winstgevend en zelfbedruipend bedrijf te maken. We hebben onszelf een duidelijk doel vooropgesteld: tegen 2020 opnieuw winstgevend zijn.”

“We zijn vandaag getuige van de geboorte van een echte Europese kampioen”, benadrukt de voorzitter van de raad van bestuur van PSA, Carlos Tavares. “Wij zullen Opel en Vauxhall ondersteunen op weg naar winstgevendheid en samen nieuwe maatstaven voor de industrie neerzetten. We gaan de kracht van deze iconische merken en het hoge potentieel aan beschikbaar talent ontsluiten. Opel blijft Duits, Vauxhall blijft Brits. Ze vullen onze bestaande portefeuille van de Franse merken Peugeot, Citroën en DS Automobiles perfect aan.” Het marktaandeel van de uitgebreide Groupe PSA bedraagt nu ongeveer 17 procent in Europa. Daardoor is het de op een na grootste autoproducent van het continent met een eerste of tweede plaats in de voornaamste markten.

Zoals reeds werd verzekerd toen in maart de overeenkomst werd getekend, blijven alle medebeslissingsrechten van de werknemers ongewijzigd.

Het managementteam van Opel/Vauxhall werkt de komende 100 dagen aan een plan voor de toekomst. “We kijken ernaar uit om het plan vorm te geven met de ondersteuning van PSA en uiteraard samen met onze partners van de ondernemingsraad en de vakbonden”, aldus Opel-CEO Lohscheller. Synergieën binnen Groupe PSA, bijvoorbeeld bij aankoop en ontwikkeling, zullen een grote rol spelen. De gecombineerde entiteit zal aanzienlijke schaalvoordelen en synergieën opleveren op gebied van aankopen, productie en onderzoek & ontwikkeling. Deze worden geraamd op 1,7 miljard euro op jaarbasis. Het doel is tegen 2020 een positieve vrije cashflow uit operationele activiteiten te genereren, naast een winstmarge van twee procent tegen 2020 en zes procent tegen 2026.

OpelTeaser

Onze vestiging(en)

Contactgegevens